Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Aderezo César con chipotle
- 120 g de queso parmesano, cortado en trozos
- 1 yema de huevo
- 60 g de jugo de limón verde, recién exprimido
- 6 filetes de anchoa en aceite, drenados
- 2 dientes de ajo, pelados
- 1 cdita de mostaza Dijon
- 1 cdita de salsa Inglesa
- 3 cdas de chile chipotle adobado
- ½ cdita de sal fina
- 115 g de aceite de oliva
Ensalada
- 225 g de baguette, cortado en cubos de 2.5 cm
- 1 pizca de chile chipotle en polvo
- 3 cdas de aceite de oliva extra virgen
- 560 g de lechuga orejona, desinfectada y cortada en trozos de 3
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 1970 kJ / 469 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada César
10 min
Sopa de tortilla
25 min
Crema de jitomate
30min
Filete a la pimienta
20 min
Pescado a la talla
40min
Crema de espárragos y queso Brie
30min
Salsa Bernesa TM6
20 min
Aderezo de mostaza y vinagre balsámico
5 min
Mantequilla de habanero y zanahoria
15min
Sirloin rojo con salsa bernesa Al vacío TM6
2h 20min
Ensalada César
15min
Dip de alcachofa y portobello
30min