Urządzenia i Akcesoria
Galette des rois ananas e Rum
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 porzioni
Składniki
Pasta sfoglia
-
300 g di farina tipo 00 + q.b.
-
300 g di burro congelato, a tocchetti
-
2 pizzichi di sale
-
150 g di acqua
Farcitura all'ananas
-
60 g di mandorle pelate
-
600 g di polpa di ananas a pezzi (2-3 cm)
-
150 g di zucchero di canna
-
50 g di Rum
-
40 g di amido di mais (maizena)
Terminare la preparazione.
-
1 fagiolo secco
-
1 uovo leggermente sbattuto
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
8.8 g
Kalorie
3322 kJ /
795 kcal
Tłuszcz
48.7 g
Węglowodany
78 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Dolci sorprese
11 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Caldo verde
35 min
Coppe di Garibaldi
1 godz. 5 min
Minnuzze di Sant'Agata
7 godz. 30 min
Torta frangipane
1 godz. 25 min
Zuppa di maiale e funghi
Brak ocen
Bougatsa greca miele e pistacchi
4 godz.
Charlotte al pandoro e spumante
4 godz. 50 min
Babà alle rose (di Luca Montersino)
3 godz.
Galette des rois con crema alle mandorle
3 godz.
A ‘ngornata
2 godz. 20 min
Nadalin
6 godz. 30 min
Torta di rose al gianduia
4 godz. 10 min