Galette des rois ananas e Rum

Galette des rois ananas e Rum

4.0 1 ocena
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Pasta sfoglia
  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 300 g di burro congelato, a tocchetti
  • 2 pizzichi di sale
  • 150 g di acqua
Farcitura all'ananas
  • 60 g di mandorle pelate
  • 600 g di polpa di ananas a pezzi (2-3 cm)
  • 150 g di zucchero di canna
  • 50 g di Rum
  • 40 g di amido di mais (maizena)
Terminare la preparazione.
  • 1 fagiolo secco
  • 1 uovo leggermente sbattuto

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 8.8 g
Kalorie 3322 kJ / 795 kcal
Tłuszcz 48.7 g
Węglowodany 78 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...