Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 300 g di burro congelato, a tocchetti
- 2 pizzichi di sale
- 150 g di acqua
Farcitura all'ananas
- 60 g di mandorle pelate
- 600 g di polpa di ananas a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di zucchero di canna
- 50 g di Rum
- 40 g di amido di mais (maizena)
Terminare la preparazione.
- 1 fagiolo secco
- 1 uovo, leggermente sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3322 kJ / 795 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 48.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Budino uova e latte al caramello
1 Std. 30 Min
Limoni di frolla ripieni
1 Std. 30 Min
Torta rovesciata ai fichi
1 Std. 15 Min
Bignè con pere e caramello al burro salato
5 Std. 30 Min
Danesi alle pesche (di Luca Montersino)
Brak ocen
Crostata strudel (di Erica Liverani)
1h 45min
Tzatziki (senza lattosio)
12h 20min
Crostata alla banana
4h 30min
Budino di zucca e arancia
1h 35 min
Pitte pie calabresi
1 Std. 30 Min
Bougatsa greca miele e pistacchi
4h
Crostata con crema di zucca
1h 40min