Urządzenia i Akcesoria
Mango-Chutney
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Schraubgläser
Składniki
-
schwarze Pfefferkörner1 TL
-
Knoblauchzehen2
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben10 g
-
frische Chilischote rot1
-
Zwiebeln halbiert80 g
-
Wasser20 g
-
Rohrohrzucker250 g
-
Mangos, reif geschält, entkernt, in Stücken (ca. 600 - 650 g Fruchtfleisch)2
-
Apfelessig60 g
-
Weißweinessig60 g
-
Salz1 TL
-
Kurkuma½ TL
-
Sultaninen80 g
-
Schwarzkümmel-Samen1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
2 g
Kalorie
1703 kJ /
407 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
94 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apfel-Cranberry-Chutney
45 min
Kürbis-Apfel-Chutney
50 min
Erdbeer-Chutney mit Grünem Pfeffer
1 godz. 5 min
Umami-Gewürzpaste
15 min
Birnen-Rosmarin-Senf
50 min
Mango Chutney
50 min
Heidelbeer-Chutney mit Thymian
25 min
Birnen-Chutney
50 min
Portwein-Zwiebel-Relish
50 min
Gelbes Ketchup
45 min
Cranberry-Chutney mit Roter Bete
1 godz. 15 min
Scharfe Pflaumensauce
50 min