Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Suppengemüse (Sellerie, Möhre, Porree), in Stücken
- 1200 g Wasser
-
3
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht - 1 TL Salz und etwas mehr zum Abschmecken
- 100 g Suppennudeln (z. B. Buchstabennudeln)
- 150 g Erbsen, TK
- 4 Brühwürstchen (à ca. 70 g), in Scheiben
- 2 Prisen Muskat
- Pfeffer zum Abschmecken
- Muskat zum Abschmecken
- ¼ Bund Petersilie, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1438 kJ / 344 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 5.9 g
Alternatywne przepisy
Buchstabensuppe
30min
Erbsen-Möhren-Eintopf
1 Std.
Die Familiensuppe
30min
Hackbällchen-Suppe
45min
Hühner-Nudel-Eintopf
2h
Hühner-Nudel-Suppe mit Käseklößchen
1 Std. 10 Min
Möhren-Kartoffel-Eintopf
40min
Gemüse-Nudel-Suppe mit Hackklößchen
1 Std.
Erbsen-Kartoffel-Stampf mit Wiener Würstchen
50min
Leipziger Allerlei mit Kartoffeln
1 Std.
4-Freunde-Teller
1 Std. 10 Min
Limokuchen
2h 15min