Orange, Ginger, Walnut and Cranberries Bundt Cake

Orange, Ginger, Walnut and Cranberries Bundt Cake

4.5 42 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 portions

Składniki

Cake Batter
  • unsalted butter to grease
  • dried cranberries
    7 oz
  • boiling water to cover cranberries
  • oranges thin peel only, no pith
    2
  • sugar
    4 oz
  • dark brown sugar
    4 oz
  • ground ginger
    1 tsp
  • all-purpose flour
    7 oz
  • baking powder
    2 tsp
  • baking soda
    ½ tsp
  • salt
    ⅛ tsp
  • grapeseed oil
    4 oz
  • honey
    2 oz
  • applesauce
    5 oz
  • large eggs
    3
  • vanilla extract
    1 tsp
  • orange juice
    3 ½ oz
  • walnut pieces
    5 oz
White Chocolate Glaze
  • white chocolate broken into pieces (½ in.)
    3 ½ oz
  • heavy whipping cream
    1 oz
  • rosemary to garnish
    2 - 3 sprigs
  • fresh cranberries to garnish
    12
  • sugar to garnish
    3 tbsp

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 7 g
Kalorie 2297 kJ / 549 kcal
Tłuszcz 268 g
Błonnik 30 g
Węglowodany 75 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...