Urządzenia i Akcesoria
Quark-Apfel-Fladen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 Stücke
Składniki
-
Ei getrennt1
-
Äpfel fest, säuerlich, geviertelt250 g
-
Zitronensaft20 g
-
Magerquark200 g
-
Weichweizengrieß35 g
-
geriebene Zitronenschale15 g
-
Backpulver1 gestr. TL
-
flüssiger Süßstoff¼ TL
-
Salz1 Prise
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
344 kJ /
82 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Aprikosengugelhupf
2u.
Möhren-Apfel-Kuchen
1u. 30min
Quark-Hefe-Kuchen
1u. 20min
Apfel-Müsli-Kuchen
1u. 20min
Kokos-Orangen-Muffins
45min
Käsekuchen mit Heidelbeeren (zuckerfrei)
10u.
Badische Apfeltorte
1u. 40min
Grieß-Gugelhupf mit Orangenglasur
1u. 30min
Kokos-Guglhupf
1u. 15min
Frühstückskuchen
35min
Pikanter Käsekuchen
4u. 20min
Chiapudding mit Zitronencreme und Beerencoulis
3u. 40min