Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g Pflanzenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 1 geh. TL Korianderkörner
- 180 g Zwiebeln, halbiert
- 350 g Wasser
- 10 g frische Hefe
- 500 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bestäuben
- 150 g Weizenmehl Type 1050
- 2 TL Salz (10 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 434 kJ / 104 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 188 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de Campagne (Französisches Landbrot)
76j
Weißbrot
1 Std. 50 Min
Helles Landbrot
51h
Dunkles Landbrot
4 Std.
Einfaches Mischbrot
3 Std. 40 Min
Weizen-Buttermilch-Brot
12 godz.
Rundes Kümmelbrot aus dem Topf
7 godz.
Kartoffelbrot
1 Std. 50 Min
Partybrote
45 min
Zwiebel-Roggen-Brot
4 Std.
Bierbrot
2h
Zwiebelbrot für Fondue und Raclette
2 Std. 10 Min