Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g Pflanzenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 1 geh. TL Korianderkörner
- 180 g Zwiebeln, halbiert
- 350 g Wasser
- 10 g frische Hefe
- 500 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bestäuben
- 150 g Weizenmehl Type 1050
- 2 TL Salz (10 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 434 kJ / 104 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 188 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bierbrot
2hod.
Dinkelkeimbrot
72 godz.
Rundes Kümmelbrot aus dem Topf
7 godz.
Scharfes Kräuterbrot
2hod.
Kartoffel-Gewürz-Brot
1hod. 30min
Weizen-Buttermilch-Brot
12 Std.
Weißbrot
1 godz. 50 min
Landbrot Backhausart
1 godz. 40 min
Zwiebelbrot für Fondue und Raclette
2 Std. 10 Min
Kartoffelbrot
1 godz. 50 min
Zwiebel-Roggen-Brot
4h
Olivenbrot
2hod.