Wersje kompatybilne
Spinach and Ricotta Malfatti - Malfatti di spinaci e ricotta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- ½ lemon, thin peelings of skin only
- 500 g fresh spinach leaves
- 40 g plain flour
- 200 g semolina, plus extra for dusting
- 250 g ricotta cheese
- 1 large egg
- ¼ tsp ground nutmeg
- 1 tsp fine sea salt, or to taste, plus extra for cooking
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- 2 pinches dried chilli flakes
- water, for cooking
To Serve
- 1 Tbsp olive oil, for frying
- 100 g salted butter, diced, for frying
- 10 - 12 fresh sage leaves, for frying
- fine sea salt, to taste
- dried chilli flakes, for serving (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 368 kJ / 88 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 5.1 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
Alternatywne przepisy
Polenta
25min
Pascualina
1 godz. 45 min
Fontina and Walnut Risotto - Risotto con Fontina e noci
25min
Pear and Goat's Cheese Flatbread
3 godz.
Ricotta Gnudi with Sage Butter - Gnudi di ricotta con burro con salvia
20h 45 min
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50min
Falafel
1h 25min
Polenta
1h
White Bean Purée and Anchovy on Crostini
45min
Pumpkin and Quince Soup
1h
Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust
1h 35min
Pistachio Pesto
10 min