Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Filling
- 100 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 20 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 garlic cloves
- 15 g olive oil, plus extra for brushing
- 280 g artichoke hearts, marinated in herb oil, drained
- 300 g fresh spinach leaves, rinsed
- 30 g dried mushrooms, (porcini) soaked in warm water for 30 minutes, then drained
- ⅛ tsp dried marjoram
- ¼ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 4 medium eggs
- 450 g ricotta cheese
- 50 g whipping cream
Hot Water Shortcrust Pastry
- 140 g lard, diced, plus extra for greasing
- 1 tsp fine sea salt
- 90 g water
- 80 g milk
- 500 g plain flour
- 4 medium eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1527 kJ / 365 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 28.2 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
Alternatywne przepisy
Rhubarb and blackberry breakfast tart
2h 20 min
Chocolate Chestnut Cheesecake
1h 45 min
Pea Gazpacho
4 Std. 15 Min
Baked Oatmeal Niçoise
40 min
Smoked Salmon and Beetroot Roulade
2u. 45min
Spinach and Ricotta Malfatti - Malfatti di spinaci e ricotta
45 min
Strawberry and Pistachio Semifreddo - Semifreddo alla fragola e pistacchio
18h
Natillas
1h
Semifreddo with Marsala and Amaretti
6 godz. 45 min
Fig, Roquefort and Prosciutto Tart
1h 30min
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50 min
Ricotta, Mint and Courgette Lasagne
2h