Torta Pasqualina

Torta Pasqualina

4.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
16 slices

Składniki

Filling
  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    100 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    20 g
  • garlic cloves
    2
  • olive oil plus extra for brushing
    15 g
  • artichoke hearts marinated in herb oil, drained
    280 g
  • fresh spinach leaves rinsed
    300 g
  • dried mushrooms (porcini) soaked in warm water for 30 minutes, then drained
    30 g
  • dried marjoram
    ⅛ tsp
  • fine sea salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • medium eggs
    4
  • ricotta cheese
    450 g
  • whipping cream
    50 g
Hot Water Shortcrust Pastry
  • lard diced, plus extra for greasing
    140 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • water
    90 g
  • milk
    80 g
  • plain flour
    500 g
  • medium eggs
    4

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 365 kcal / 1527 kJ
Białko 12.6 g
Tłuszcz 22.5 g
Węglowodany 28.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...