Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g broa de milho partida em pedaços
- 220 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
- 500 g bacalhau demolhado e desfiado
- 1 pitada de pimenta
-
500
g grelos descongelados bem espremidos
lub 500 g nabiças - ½ c. chá de sal
- 800 g grão-de-bico cozido escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2527.2 kJ / 604 kcal
- Białko
- 48.1 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 31.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 4895.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalhau no forno com grão e crosta de broa
45min
Empadão de peixe
1h
Empadão de batata-doce e bacalhau
1 Std. 40 Min
Bacalhau à Assis
25min
Bacalhau com broa e pimentos
1h
Bacalhau de forno
1h
Lombos de pescada com migas de nabiça e feijão-frade
30min
Bacalhau de cebolada e broa
1h
Bacalhau à lagareiro com migas de couve e feijão
1 Std. 10 Min
Bacalhau gratinado com camarão
50min
Bacalhau com feijão e grelos com crosta de broa e batatas no forno
1h 35min
Bacalhau com espinafres e cenoura
50min