Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g queijo da Ilha
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 280 g cenoura cortada em pedaços
- 40 g azeite
- 600 g bacalhau demolhado e desfiado
- 250 g alho-francês cortado em rodelas finas
- 1 c. chá de sal
- Pimenta q.b.
- 400 g batata palha
- 800 g leite
- 80 g farinha
- 10 g manteiga
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3809.7 kJ / 910.6 kcal
- Białko
- 75.5 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 39.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.6 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 7973.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasanha de atum e espinafres
1h 15min
Lasanha de bacalhau
1h 50min
Bacalhau gratinado com maionese
1u. 20min
Bacalhau com natas
40min
Gratinado de frango e bacon
1h 10min
Gratinado de frango, fiambre e queijo
1u.
Bacalhau com espinafres e cenoura
50min
Bacalhau gratinado com camarão
50min
Bacalhau no forno com grão e crosta de broa
45 min
Bacalhau com grão e broa
45 min
Fofo de peixe
1h 10min
Gratinado de salmão e legumes
50min