
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- 450 g Brussels sprouts trimmed, halved
- 140 g butternut squash peeled and diced (approx. 1 cm)
- 60 g unsalted butter diced
- 80 g pecan nuts
- 30 g light brown sugar
- 30 g balsamic vinegar
- 50 g dried cranberries
- 15 g freshly squeezed lemon juice (approx. ½ lemon)
- ½ tsp dried chilli flakes or to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 pinch fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 254 kcal / 1056 kJ
- Białko
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Węglowodany
- 14.7 g