Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- 450 g Brussels sprouts, trimmed, halved
- 140 g butternut squash, peeled and diced (approx. 1 cm)
- 60 g unsalted butter, diced
- 80 g pecan nuts
- 50 g dried cranberries
- 30 g light brown sugar
- 30 g balsamic vinegar
- 15 g freshly squeezed lemon juice (approx. ½ lemon)
- ½ tsp dried chilli flakes, or to taste
- 1 pinch fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1056 kJ / 254 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
Alternatywne przepisy
Mushroom Bolognese with Courgette Noodles
50 min
Lemony Green Beans
20 min
Cauliflower Steaks
45 min
Squash and Broccoli Salad
35min
Cranberry-Pecan Brussels Sprouts
35min
Coconut Creamed Kale
20 min
Shredded Brussels Sprout Salad with Bacon and Cranberries
20 min
Chicken in Huitlacoche Sauce
45 min
Pea and Ginger Soup, Lemon Salmon with Broccoli
50 min
Cod with citrus butter
50 min
Steamed Brussels Sprouts with Orange Herb Butter
25 min
Orange Salmon with Broccoli Couscous
25 min