Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boden
- 140 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Prise Salz
- 50 g Puderzucker
- 1 Ei
- 200 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
Quarkmischung
- 5 Eier
- 1 Prise Salz
- 200 g Zucker
- 30 g Speisestärke
- 800 g Magerquark
- 250 g Sahne
- 100 g Milch
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 100 g Mehl
- 1 Zitrone, Bio, 1 TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 1 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1591 kJ / 380 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Vanillekipferl
2 Std.
Zitronenkuchen
4u.
Limo-Schmand-Kuchen
2 Std. 30 Min
Heidelbeer-Marmorkuchen
1 Std. 30 Min
Riemchen-Apfelkuchen
1 Std. 30 Min
Tortenboden
45 Min
Zimtschnecken
1h 20min
Käsekuchen mit Mohn
7h
Marmor-Gugelhupf
3hod.
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1 Std. 45 Min
Schoko-Schokokuchen
2 Std. 30 Min
Elsässer Apfelkuchen
5h 10min