Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Knoblauchzehen
- 1230 g Wasser
- 3 TL Kräutersalz
- 250 g parboiled Weizen (z.B. Sonnenweizen von Ebly)
- 450 g Meeresfrüchte, TK, gemischt, aufgetaut
- 1 Zitrone, unbehandelt, 1 TL Schale abgerieben und Saft ausgepresst
- 70 g Essig
- 70 g Öl
- 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1313 kJ / 314 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Couscous-Salat mit Thunfisch
15 Min
Buttermilch-Lachs-Suppe
45 min
Lauwarmer Sonnenweizen-Salat
30 min
Pilztopf mit Sonnenweizen
30 min
Hähnchen-Spinat-Salat mit Bulgur
45 min
Bloody Mary mit Paprika
15 Min
Gemüse-Weizen-Salat
45 min
Zucchinipiccata
35 min
Lauwarmer Gerstensalat mit Gemüse und Huhn
45 min
Sizilianischer Garnelensalat
40 min
Thunfisch-Nudel-Salat mit geröstetem Kürbis
45 min
Oliviersalat
3h