京葱土豆浓汤
TM6 TM5

京葱土豆浓汤

5.0 (2 oceny)

Składniki

  • 350 克 京葱 (只取葱白),切段
  • 盐, to taste
  • 30 克 特级初榨橄榄油
  • 30 克 无盐黄油
  • 250 克 土豆 ,去皮,切块
  • 700 克 水
  • 1 块 蔬菜高汤块
    lub 1 满茶匙 蔬菜高汤酱
  • 1 小撮 白胡椒粉
  • 1 小撮 豆蔻粉
  • 100 克 牛奶
  • 新鲜细香葱 ,切碎,装饰用
    lub 新鲜意大利芹 ,切碎,装饰用

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
742 kJ / 177 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
10 g
Tłuszcz
13 g
Błonnik
1.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy