Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Wasser
- 10 - 15 g Rosenblätter, von 2-3 roten oder rosafarbenen Freilandrosen, ungespritzt
- 220 g Zucker, fein
- 30 g Zitronensaft
- 25 g Rosenwasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 926 kJ / 221 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weiße-Bohnen-Eintopf - Etli Kuru Fasulye
14h
Kaltschale für den Sultan - Padişah Hoşafı
1j 30 menit
Noahs süße Suppe - Aşure
11 Std. 20 Min
Minze-Ayran
5 min
Tatar-Köfte mit Granatapfel-Dip - Çiğ Köfte ve Narekşili Sos
35 Min
Bohnen-Dill-Rauten - Fava
1j 20 menit
Ofen-Milchreis - Fırında Sütlaç
3h 15min
Kürbisdessert mit Walnusskrokant - Ceviz Krokantlı Kabak Tatlısı
1j 30 menit
Auberginenschiffchen mit Hackfleisch - Karnıyarık
1j
Naturjoghurt - Ev Yapımı Yoğurt
12 Std.
Rucolasalat mit Granatapfel - Gavurdağ Salatası
20 min
Nussplätzchen in Zuckersirup - Şekerpare
1j 20 menit