Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g Schmer (Bauchfilz)
- 350 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 3 Eidotter
- 120 g Weißwein
- 20 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 Prise Salz
- Öl zum Einfetten
- 400 - 500 g Marmelade (z. B. Ribisel- oder Marillenmarmelade)
- Staubzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 740 kJ / 177 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weingugelhupf "bsoffene Liesl"
5h 40 min
Schneenockerl
30 分钟
Salzburger Nockerl
30 分钟
Hühnerleberschnitten
25 分钟
Bambas mit Puddingcreme
2 Std. 20 Min
Savarin mit Karamell und Mandeleis
26h 45min
Cremeschnitten
4h
Spagatkrapfen
11 Std. 50 Min
Susi-Torte
25 Std. 45 Min
Kardinalschnitten
3 Std.
Mohnstrudel
2 Std. 30 Min
Malakofftorte
10h 20 min