Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g Schmer (Bauchfilz)
- 350 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 3 Eidotter
- 120 g Weißwein
- 20 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 Prise Salz
- Öl zum Einfetten
- 400 - 500 g Marmelade (z. B. Ribisel- oder Marillenmarmelade)
- Staubzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 740 kJ / 177 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mürber Birnen-Walnuss-Strudel
2h
Orangenpaste
30min
Leberkäse Torte
14 Std. 40 Min
Blunzenpackerl
50min
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55min
Brezerl
9u. 10min
Buchteln mit Zwetschken Manner Original Neapolitaner Schnitten Füllung
2h 15min
Kandierte Orangenschalen in Schokolade
26 godz.
Osterschinken im Brotteig mit Selchsuppe
2 Std. 45 Min
Mostschober
2h
Weingugelhupf "bsoffene Liesl"
5h 40min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35 min