Urządzenia i Akcesoria
Schmerstrudel
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
30 Stücke
Składniki
-
Schmer (Bauchfilz)280 g
-
Weizenmehl, glatt etwas mehr für die Arbeitsfläche350 g
-
Eidotter3
-
Weißwein120 g
-
Zitronensaft, frisch gepresst20 g
-
Salz1 Prise
-
Öl zum Einfetten
-
Marmelade (z. B. Ribisel- oder Marillenmarmelade)400 - 500 g
-
Staubzucker zum Bestreuen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
2 g
Kalorie
740 kJ /
177 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Süße Strudel
11 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Leberreis
35 min
Mohnstrudel dampfgegart
1 h 30 min
Weingugelhupf "bsoffene Liesl"
5 h 40 min
Hühnerleberschnitten
25 min
Bambas mit Puddingcreme
2 h 20 min
Grammelknödel
1 h 30 min
Feine Streichwurst
14 h 30 min
Eisweintascherl
1 h 20 min
Kardinalschnitten
3 h
Ischler Törtchen
2 h 50 min
Spagatkrapfen
11 h 50 min
Kokoskuppeln
2 h 50 min