Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g chocolate p/ culinária c/ 70% cacau
- 50 g manteiga à temperatura ambiente
- 3 ovos
- 50 g açúcar
- 15 g brandy
- 15 g farinha
- Gengibre fresco ralado q.b.
- 1 embalagem de chocolate de leite (16 quadrados aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1024.4 kJ / 244.8 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 36.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petit gâteau de caramelo
15 Min
Bruschetta
35min
Tabuleiros de massa folhada com ovos-moles e framboesa
1 Std. 30 Min
Flans de ricota, cebola e salva
1h
Brie com mel e orégãos
30 Min
Caipirinha
10 Min
Fondant de chocolate com pimenta rosa
35min
Tarteletes de salmão e molho holandês
30 Min
Camarão com molho cocktail
30 Min
Ceviche de salmão
5h
Pãezinhos a vapor com barriga de porco no forno
7 Std.
Caril de amêijoas
30 Min