Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g chocolate p/ culinária c/ 70% cacau
- 50 g manteiga à temperatura ambiente
- 3 ovos
- 50 g açúcar
- 15 g brandy
- 15 g farinha
- Gengibre fresco ralado q.b.
- 1 embalagem de chocolate de leite (16 quadrados aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1024.4 kJ / 244.8 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 36.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panacotas de ameixa
5h
Tacos gelados
5h
Fondant de chocolate com pimenta rosa
35 min
Petit Gateaux de frutos secos e chocolate
25 min
Panacota de chocolate e licor de creme irlandês
2h 30min
Soufflé de chocolate
45 min
Soufflés de chocolate e laranja
45 min
Mini cheesecakes de chocolate branco
8h 30min
Petit gâteau de caramelo
15 Min
Panacota com coulis de morango
6u. 25min
Crepes
35 min
Tiramisu
5h 20min