Pastastrudel mit Kasseler und Sauerkraut
TM6 TM5

Pastastrudel mit Kasseler und Sauerkraut

4.4 (368 ocen)

Składniki

Nudelteig

  • 380 g Mehl
  • 2 Eier
  • ½ TL Salz
  • 75 g Wasser
  • 2 TL Öl

Füllung

  • 80 g Zwiebeln, halbiert
  • 250 g Kasseler, in groben Stücken
  • 20 g Öl
  • 400 g Sauerkraut, abgetropft
  • 200 g Crème fraîche
  • 50 g Röstzwiebeln
  • 1 TL Salz
  • 1 TL Pfeffer
  • ½ TL Muskat
  • 1 TL Paprika edelsüß

Fertigstellung

  • Mehl zum Bearbeiten
  • Butter zum Einfetten
  • 750 g Wasser
  • Öl zum Braten

Wartości odżywcze
na 1 Portionen
Kalorie
2148 kJ / 2148 kcal
Białko
21 g
Węglowodany
54 g
Tłuszcz
23 g
Błonnik
7.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy