Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Laugenbuns
- 550 g Mehl
- 275 g Milch
- 1 Ei
- 60 g Butter, in Stücken
- 2 Prisen Zucker
- 1 TL Salz
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 3 geh. TL Natron (z. B. Kaisernatron)
- 50 g Wasser, kochend
Leberkäse und Fertigstellung
- 4 geh. TL Meerrettich aus dem Glas, gerieben (z.B. Steirer Kren)
- 200 g Crème fraîche
- 5 g Zitronensaft
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 300 g Rettich, weiß, lang, in Stücken
- 10 g Essig
- 10 g Öl
- 1 TL Senf
- schwarzer Sesam zum Bestreuen
- 8 Blätter Eisbergsalat
- 4 Gewürzgurken, längs, in dünnen Scheiben
- 400 g Leberkäse, in dünnen Scheiben (als Aufschnitt)
- 8 Radieschen, in dünnen Scheiben
- 8 EL Röstzwiebeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2747 kJ / 657 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pikanter Brot-Schnitzel-Auflauf
1h
BBQ Kartoffeln
55 min
München - Leberkäs'-Salat mit Brezelcroutons
35 min
Nudelsalat mit Cajun-Wings
1 godz. 10 min
Cordon Bleu vom Grill
45 min
Knusprige Baconschnitten
3h 40min
Gefüllte Kartoffelrösti
1h
Pastastrudel mit Kasseler und Sauerkraut
1h
Strammer-Max-Salat
30 min
Wurstsalat mit Laugencroutons
1 godz. 20 min
Hütten-Burger
1h
Burgersalat
35 min