Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 200 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 100 g leite condensado
Massa
- 150 g leite, mais q.b. p/ pincelar
- 30 g manteiga
- 20 g açúcar
- 15 g fermento de padeiro fresco
- 250 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 10 g leite em pó
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 2026.1 kJ / 484.3 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 60.9 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 437 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carcaças
1hod. 40min
Pão de forma sem côdea
2 Std.
Carcaças
1 Std. 50 Min
Caracóis de laranja e chocolate
1 Std. 30 Min
Pães de leite
25min
Napolitanas de chocolate
4 godz. 40 min
Palmiers cobertos
2 Std.
Pães de leite ao vapor com chocolate
3h 30min
Merendas
2 Std.
Croissants
2 Std.
Merendas com massa de piza
1 Std. 10 Min
Pão com chouriço
1 Std. 30 Min