Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 170 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 30 g chocolate em pó
- 100 g manteiga
- 1 ovo
Recheio e cobertura
-
500
g leite condensado cozido
lub 500 g doce de leite - 50 g miolo de noz partido grosseiramente
- 30 g óleo
-
200
g chocolate p/ culinária partido em pedaços pequenos
lub 200 g chocolate de leite partido em pedaços pequenos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 634.1 kJ / 151.6 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 34.1 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate fantasia
2h 10min
Tabuleiros de massa folhada com ovos-moles e framboesa
1h 30min
Brigadeirão
1h 45min
Soufflé de avelã com molho de chocolate
Brak ocen
Macarons de chocolate
2h
Cobertura de mousse de chocolate
15min
Duo de chocolate e avelã
3h 30min
Bolo de chocolate merengado
4h 30 min
Trufas de chocolate
1h
Vulcões de chocolate com chocolate branco
25 min
Tarte de chocolate e caramelo
4 Std. 40 Min
Marquise de chocolate
3h