Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Heller Teig
- 100 g Zucker
- ½ Vanilleschote
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
- 200 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 Ei
Schokoteig und Fertigstellung
- 100 g Zucker
- 250 g Mehl
- 50 g Kakao
- 1 Prise Salz
- 200 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 Ei
- Wasser zum Bestreichen
- 100 g Kuchenglasur, dunkel, in Stücken
- 100 g Kuvertüre, dunkel, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 499 kJ / 119 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buttergebäck zum Ausstechen mit Varianten Terassenplätzchen und Ochsenaugen
2 Std.
Nougat-Plätzchen
2 Std. 15 Min
Vanillekipferl
2 Std.
Schwarz-Weiß-Gebäck
2 godz. 30 min
Drip-Cake-Plätzchen
1 Std. 10 Min
Schwarz-Weiß-Gebäck
2 Std. 15 Min
Orangen-Rübli-Plätzchen
45min
Kokosmakronen
50min
Schokoplätzchen mit Kokoscreme
2 Std. 40 Min
Zitronen-Plätzchen
30min
Fondant-Stempel-Plätzchen
1 godz. 50 min
Butterplätzchen aus der Gebäckpresse
1j