Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 80 g Mandeln
- 220 g Mehl und etwas mehr zum Ausrollen
- 200 g Butter, kalt, in Stücken
- 100 g Zucker
- 3 - 4 Tropfen Bittermandelaroma
Dekoration und Fertigstellung
- 400 g Puderzucker
- 60 g Wasser, warm
- Lebensmittelfarbe, Paste oder Pulver, rot, grün, gelb und/oder blau (z.B. von Dr. Oetker)
-
Zuckerperlen, bunt, zum Bestreuen
(opcjonalnie)
lub bunte Zuckerstreusel zum Bestreuen (opcjonalnie) - Zuckerschrift, verschiedene Farben, z.B. von Dr. Oetker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 695 kJ / 166 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fondant-Stempel-Plätzchen
1h 50min
Schwarz-Weiß-Gebäck
2 godz. 30 min
Mürbeteigplätzchen
2 godz. 15 min
Buttergebäck zum Ausstechen mit Varianten Terassenplätzchen und Ochsenaugen
2h
Spinnennetz-Muffins
1h 45min
Schokoladen-Marshmallow-Kuchen
3h
Schokoladenmuffins
45 Min
Ausstechkekse
1 Std.
Kindergeburtstags-Muffins
1h 50min
Drip-Cake-Plätzchen
1 Std. 10 Min
Halloween Mumien und Finger
1 Std. 10 Min
Geister-Muffins
1 Std. 30 Min