Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zitronen-Buttermilch-Kuchen
- Butter zum Einfetten
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält
- 200 g Zucker
- 280 g Mehl
- 130 g Buttermilch
- 2 Eier
- 1 Pck. Backpulver
- 1 Prise Salz
Füllung und Frosting
- 500 g Schmand
- 80 g Lemon Curd
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 Pck. gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (30 g)
- 30 g Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2673 kJ / 638 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zitronen-Baiser-Torte
2h 10min
Schokoladentorte
2 godz. 15 min
Apfel-Mandel-Cupcakes mit Karamellcreme
2 godz. 30 min
Maracuja-Schmand-Torte
4 godz. 45 min
Gestrudelter Orangen-Kirsch-Kuchen
2h 50min
Vanille-Schoko-Hochzeitstorte mit Karamelldripping
48h
Waldfrucht-Frischkäse-Torte
3h
Kokos-Passionsfrucht-Torte
48h
Macarons mit weißer Himbeer-Ganache
2 godz. 30 min
Allrounder-Torte
1 Std. 30 Min
Buttercreme
5min
Babyparty-Torte
3h 50min