Urządzenia i Akcesoria
Herz-Kastenkuchen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
16 Scheiben
Składniki
Herzteig
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten200 g
-
Zucker200 g
-
Salz1 Prise
-
Lebensmittelfarbe, flüssig, rot2 TL
-
Eier4
-
Milch150 g
-
Mehl300 g
-
Backpulver2 TL
Grundteig und Fertigstellung
-
Butter weich, in Stücken200 g
-
Zucker200 g
-
Salz1 Prise
-
Vanilleschote nur das Mark1
-
Eier4
-
Milch150 g
-
Mehl300 g
-
Backpulver2 TL
-
Puderzucker100 g
-
Zitronensaft1 EL
-
Wasser2 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
6 g
Kalorie
1567 kJ /
374 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Monster-Torte
26 godz.
Baiserbäume
3 godz. 20 min
Schoko-Schnitten mit Möhrchen
1 godz. 30 min
Schokoladen-Osterkuchen
2 godz. 40 min
Zitronen-Cake-Pops
3 godz. 15 min
Schwarz-Weiße-Muffins
1 godz.
Wassermelonen-Kuchen
2 godz. 15 min
Zitronen-Cupcakes
2 godz.
Konfetti-Torte
3 godz.
Ofen-Donuts
45 min
Maracuja-Schmand-Torte
4 godz. 45 min
Knusperhaus
9 godz. 40 min