Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Herzteig
- 200 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 2 TL Lebensmittelfarbe, flüssig, rot
- 4 Eier
- 150 g Milch
- 300 g Mehl
- 2 TL Backpulver
Grundteig und Fertigstellung
- 200 g Butter, weich, in Stücken
- 200 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 4 Eier
- 150 g Milch
- 300 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 100 g Puderzucker
- 1 EL Zitronensaft
- 2 TL Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1567 kJ / 374 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Fondant-Stempel-Plätzchen
1h 50 min.
Monster-Torte
26 godz.
Schokoladen-Marshmallow-Kuchen
3 Std.
Ausstechkekse
1h
Schokoladentorte
2h 15 min.
Zitronen-Cake-Pops
3u. 15min
Regenbogentorte
10h
Kindergeburtstags-Muffins
1h 50 min.
Schokoladen-Osterkuchen
2 Std. 40 Min
Triple Chocolate Cake
2h 30min
Zitronen-Cupcakes
2h
Konfetti-Torte
3 Std.