![Maracuja-Schmand-Torte Maracuja-Schmand-Torte](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/48396CD3-3BC4-4D0E-B9AE-C8CB3FE2FBCC/Derivates/acffb8c6-43ca-4392-97ad-c0c7d34e1f92.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- 4 Eier
- 160 g Zucker
- 160 g Mehl
- ½ Pck. Backpulver
Schmandcreme und Fertigstellung
- 6 EL Zitronenlikör, z.B. Limoncello
- 100 g Zucker
- 25 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Streifen Zitronenschale, unbehandelt, dünn abgeschält (ca. 1 x 4 cm)
- 500 g Quark, 20% Fett
- 600 g Schmand
- 3 Pck. gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (insg. 90 g)
- 450 g Maracuja-Nektar
- 2 Pck. Tortenguss, weiß
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1583 kJ / 378 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Käse-Sahne-Traum
12j
Erdbeer-Pfirsich-Torte
5h
Donauwellen
2 godz. 30 min
Geburtstags-Motivtorte
3 Std. 30 Min
Himbeer-Nuss-Hochzeitstorte mit Karamelldripping
48 godz.
Latte-Macchiato-Torte
5h 30 min
Zitronen-Buttermilch-Torte
5h
Haselnuss-Schokoladen-Torte
13 Std.
Himbeer-Schoko-Hochzeitstorte mit Schokodripping
48 godz.
Allrounder-Torte
1 Std. 30 Min
Schokoladen-Frischkäse-Torte
3 Std.
Kirsch-Windbeutel-Torte
5h