Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- 4 Eier
- 160 g Zucker
- 160 g Mehl
- ½ Pck. Backpulver
Schmandcreme und Fertigstellung
- 6 EL Zitronenlikör, z.B. Limoncello
- 100 g Zucker
- 25 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Streifen Zitronenschale, unbehandelt, dünn abgeschält (ca. 1 x 4 cm)
- 500 g Quark, 20% Fett
- 600 g Schmand
- 3 Pck. gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (insg. 90 g)
- 450 g Maracuja-Nektar
- 2 Pck. Tortenguss, weiß
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1583 kJ / 378 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vanille-Nuss-Hochzeitstorte mit Schokodripping
48h
Haselnuss-Schokoladen-Torte
13 godz.
Zitronen-Buttermilch-Torte
5h
Himbeer-Mousse-Torte
5u. 45min
Fruchtige Erdbeer-Schmand-Torte
5 Std. 30 Min
Käse-Sahne-Traum
12h
Mango-Joghurt-Torte mit Frischkäse
10h
Kokos-Passionsfrucht-Torte
48h
Allrounder-Torte
1 Std. 30 Min
Schokoladen-Frischkäse-Torte
3 Std.
Himbeer-Schoko-Hochzeitstorte mit Schokodripping
48h
Nuss-Schoko-Torte
9h 30min