Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelado
- 450 g avelã torrada
- 500 g leite gordo
- 300 g natas
- ½ vagem de baunilha, só as sementes
- 150 g açúcar
- 6 gemas de ovo
- 1 pitada de sal
- 15 g cacau em pó
- 5 g rum
Chantilly
- 20 g açúcar
- 400 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 4 - 5 gotas de sumo de limão
Molho de chocolate
- 100 g natas
- 100 g chocolate p/ culinária
- 10 g rum
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 5436 kJ / 1301 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 114 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Floresta negra
5h
Bolo de chocolate intenso (sem glúten)
7 godz. 15 min
Gelado de avelã com molho de chocolate
9h
Gelado de bolacha sem glúten
10 Std. 20 Min
Mini pizas WoW
2h
Sorvete de flocos
4h 25min
Brigadeiros
1 Std. 30 Min
Quindins
1 Std.
Tarte de chocolate e natas
12h 20min
Bolacha com morangos e chantilly
45min
Recheios para sanduíches
5 Min
Bolo de chocolate com chantilly e mousse
1 Std.