Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ombre Sponge
- 80 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 250 g caster sugar
- 4 egg whites, from large eggs
- 150 g milk
- 320 g plain flour
- 2 tsp baking powder
- 1 tsp natural vanilla extract
- ½ tsp fine sea salt
- food colouring paste, pink, for sponge and icing
Ombre Icing
- 180 g milk
- ½ tsp fine sea salt
- 200 g vegetable shortening
- 1400 g icing sugar
- 1 ½ Tbsp natural vanilla extract
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 3737 kJ / 893 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 167.1 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buttercream Icing
10min
Buttercream Icing
5 min
American-style Pancakes
40min
Chocolate Chip Cookies
50min
Sponge Cake
1h 50min
Brownies
50min
Lollipop Cake
2 Std. 10 Min
Raspberry and Vanilla Éclairs
2 godz.
Pink and White Macarons
1h 30min
Cake Pops
2 godz.
Chocolate Macarons
25 godz. 30 min
Vanilla Sponge Layer Cake
2 godz. 35 min