Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 315 g water, at room temperature
- 3 tsp dried instant yeast
- 1 tsp sugar
- olive oil, for greasing
- 3 tsp fine sea salt
- 45 g olive oil
- 60 g unsalted butter, melted
- 30 g cornmeal, medium
- 570 g plain flour
- 370 g mozzarella, cut in pieces (approx. 2 cm)
- 230 g Parmesan cheese, cut in pieces (approx. 1 cm)
- 270 g sausage, Italian, (e.g luganega), cut in pieces (approx. 2 cm)
- 200 g onions, quartered (approx. 1 large)
- 15 g garlic cloves
- 800 g tinned chopped tomatoes
- ½ tsp dried oregano
- ½ tsp fresh rosemary
- ¼ tsp dried chilli flakes, to taste
- ½ tsp dried basil
- 115 g pepperoni sausage, to taste
- 115 g salami, to taste
- 170 g back bacon, sliced, diced (approx. 1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 3769.6 kJ / 901 kcal
- Białko
- 45.8 g
- Węglowodany
- 65.6 g
- Tłuszcz
- 50.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.2 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 2316 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate Brioche Buns
4h 45min
Vanilla Cream Gugelhupf
1h 20 min
Chocolate Fudge Cake
1h
Pommes Dauphine
2h 10min
Pitta Bread
2h
Star Pizza
1h 45min
Almond Easter Sheep
2 Std. 45 Min
Pretzels
1h
Italian Easter Bread
3u. 50min
Chicago-Style Deep Dish Pizza
2 Std. 50 Min
Ham, Mushroom and Cheese Crêpes
1h 20 min
Naan Bread with Onion and Cumin
2h