Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1100 g su, oda sıcaklığında
- 2 ½ tk tuz
- 300 g baldo pirinç, yıkama suyu berrak olana kadar yıkanmış (bk. öneri) ardından 1 litre oda sıcaklığında su ile 45 dakika ıslatılıp süzdürülmüş
- 45 - 50 g tereyağı, küçük parçalara bölünmüş (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 4 porsiyon
- Kalorie
- 6029 kJ / 1440 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 238 g
- Tłuszcz
- 42 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Öğütülmüş kahve
5 min
Haşlanmış Yumurta
20 min
Buğdaylı Tavuklu Salata
35 Min
Haşlanmış Pirinç
25 min
Basmati Pilavı
1h
Bloody Mary
15min
Midyeli Penne
1 godz. 5 min
Haşlanmış Makarna
25 min
Buharda pişmiş tavuk göğsü
25 min
Salçalı Bulgur Pilavı
40min
Tavuklu Pilav
1h 10min
Pirinç Pilavı (Osmancık Pirinci ile)
40min