Calzoni vegetariani

Calzoni vegetariani

3.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
10 porzioni

Składniki

Impasto
  • 300 g di farina
  • 15 g di lievito fresco
    2 cucchiaini di lievito secco
  • 1 cucchiaino di zucchero
  • 70 g di acqua tiepida
  • 80 g di latte
  • 10 g di olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino di sale
Ripieno
  • 50 g di Provolone a pezzi (2 cm)
  • 500 g di acqua
  • 400 g di bietole le foglie mondate e ben asciutte
    400 g di indivia belga, le foglie mondate e ben asciutte
  • 1 peperoncino rosso piccante fresco
  • 40 g di olio extravergine di oliva + q.b. per spennellare
  • 50 g di uvetta precedentemente ammollata in acqua tiepida
  • 50 g di olive nere, denocciolate
  • 1 cucchiaino di sale
  • farina per il piano di lavoro

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 10 porzioni

Białko 6 g
Kalorie 853 kJ / 204 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...