Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 - 60 g patates, küçük parçalara bölünmüş (2-3 cm)
- 90 - 100 g sebze, küçük parçalara bölünmüş (2-3 cm)
-
20 - 30
g dana bonfile yağsız, sinirsiz, küçük parçalara bölünmüş
lub 20 - 30 g balık fileto (ör. somon ya da uskumru) - 400 g su
- 30 - 45 g portakal suyu
- 2 - 2 ½ tk sıvı yağ (8-10 gr)
- Wartości odżywcze
- na 2 porsiyon
- Kalorie
- 831 kJ / 199 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pırasa, Sakız Kabağı ve Tatlı Patates Püresi
35min
Bal Kabağı, Patates ve Balıklı Pırasa Püresi
30min
Patates ve Havuç Püresi
45min
Muz, Armut ve Elma Lapası
10min
Yeşil Fasulye, Bal Kabağı ve Pırasa Püresi
45min
Patates, Yeşil Fasulye, Havuç ve Tavuk Püresi
30min
Meyveli Labne
10min
Tahıllı, Meyve ve Devam Sütlü Lapa
25min
Küpler Halinde Bal Kabağı Püresi
45min
Armut ve Elmalı Kayısı Lapası
20min
Elma, Ahududu ve Avokado Lapası
20min
Tahıllı Meyve Lapası
10min