Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sfoglia
- 200 g di burro congelato e a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina, + q.b. per il piano di lavoro
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
La farcitura
- 80 g di cioccolato fondente, 70% di cacao, a pezzi
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di sale grosso
- 400 g di pere, tipo Williams, sciroppate, tagliate a fettine
- 1 fava, fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1542 kJ / 371 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema Thermomix®
45 Min
Torta allo yogurt
1 Std. 40 Min
Pane rustico
2 Std.
Risotto ai funghi con insalata di zucca
Keine Bewertungen
Panna cotta
6h 30min
Torta alla panna
45 Min
Creste di gallo all'anice
Keine Bewertungen
Brunsli di Basilea
8 godz. 40 min
Filetto di maiale in salsa al vino rosso e contorno di carote
45 Min
Torta al cioccolato e caffè
4 Std. 30 Min
Risotto ai funghi porcini con brie
35 Min
Tiramisù
5h 40min