Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pasta frolla zuccherata
- 100 g di zucchero
- 200 g di burro, a pezzi
- 370 g di farina, + q.b. per gli stampi e il piano di lavoro
- 1 uovo
La crema al cioccolato e limone
- 200 g di latte intero
- 200 g di panna con il 30% di grassi
- 100 g di succo di limone
- scorza di limone, di ½ limone
- 4 tuorli d'uovo
- 100 g di zucchero
- 250 g di cioccolato fondente, 70% di cacao, a pezzi
- 30 g di cioccolato fondente, 99% di cacao, a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3263 kJ / 782 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa alle arachidi
10min
Pulled pork alle mele
8 Std. 20 Min
Filetto alla Wellington natalizio
3u. 30min
Flammkuchen vodese
1h 30min
Crema di cetrioli con spiedini di gamberi
35 min
Panfocaccia senza glutine
Keine Bewertungen
Crumble di albicocche (senza glutine)
45 min
Quiche Lorraine (senza glutine)
2h
Sformatini formaggio e aromatiche (tartra)
1h
Streusel alle fragole (senza glutine)
2h
Fonduta svizzera
20min
Filetto di manzo con salsa al vino rosso e ginepro
2h