Tajine di agnello con albicocche e miele

Tajine di agnello con albicocche e miele

2.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 400 g di cipolle tagliate a metà
  • 200 g di carote pelate e tagliate a pezzi
  • 20 g di olio di oliva + 2 cucchiai
  • 500 g di spalla di agnello, senza ossa a pezzi (4-5 cm)
  • 1 cucchiaino di zenzero, secco, macinato
  • ½ cucchiaino di cannella
  • 2 pizzichi di zafferano in polvere
    1 cucchiaino di curcuma, in polvere
  • ½ limone
  • 70 g di miele
  • ½ cucchiaino di cumino in polvere
  • 1 cucchiaino di sale fino + q.b.
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco + q.b.
  • 400 g di semolino
  • acqua
  • 100 g di albicocche secche, denocciolate
  • 60 g di mandorle pelate
  • 15 g di coriandolo fresco tritato

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 44 g
Kalorie 3974 kJ / 950 kcal
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 125 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...