Überbackener Cheesecake
TM5 TM6

Überbackener Cheesecake

4.7 (9 ocen)

Składniki

Teig

  • 70 g Butter, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
  • 40 g Zucker
  • 2 Eier
  • 100 g Weissmehl
  • 1 TL Backpulver

Füllung

  • 250 g Zucker
  • 1 Zitrone, nur Schale, ohne das Weisse
  • 100 g Butter, weich
  • 250 g Frischkäse, in Stücken
  • 7 Ei, Eigelb und Eiweiss trennen
  • 40 g Zitronensaft
  • 1 TL Zitronenaroma
  • 1 TL Bittermandelaroma
  • ¼ TL feinkörniges Salz
  • 1000 g frischer Ricotta
  • 70 g Maisstärke

Zitronenglasur

  • 100 g Puderzucker
  • 30 g Zitronensaft
  • Heidelbeeren, zum Garnieren

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1683 kJ / 400 kcal
Białko
12.4 g
Węglowodany
37.8 g
Tłuszcz
23.1 g
Błonnik
0.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy