Überbackener Cheesecake

Überbackener Cheesecake

4.5 12 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
15 Portionen

Składniki

Teig
  • Butter in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
    70 g
  • Zucker
    40 g
  • Eier
    2
  • Weissmehl
    100 g
  • Backpulver
    1 TL
Füllung
  • Zucker
    250 g
  • Zitrone nur Schale, ohne das Weisse
    1
  • Butter weich
    100 g
  • Frischkäse in Stücken
    250 g
  • Eier Eigelb und Eiweiss trennen
    7
  • Zitronensaft
    40 g
  • Zitronenaroma
    1 TL
  • Bittermandelaroma
    1 TL
  • feinkörniges Salz
    ¼ TL
  • frischer Ricotta
    1000 g
  • Maisstärke
    70 g
Zitronenglasur
  • Puderzucker
    100 g
  • Zitronensaft
    30 g
  • Heidelbeeren zum Garnieren

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 400 kcal / 1683 kJ
Białko 12.4 g
Tłuszcz 23.1 g
Węglowodany 37.8 g
Błonnik 0.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...