Millefoglie al cioccolato

Millefoglie al cioccolato

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
20 pezzi

Składniki

Pasta di zucchero bianca (vedere consiglio)
  • 300 g di zucchero
  • 100 g di acqua
Biscotto alla vaniglia
  • 4 uova
  • 120 g di zucchero
  • 10 g di estratto di vaniglia naturale
  • 70 g di farina
  • 30 g di maizena
Biscotto al cioccolato
  • 4 uova
  • 120 g di zucchero
  • 50 g di farina
  • 30 g di maizena
  • 20 g di cacao amaro in polvere
Ganache
  • 250 g di cioccolato fondente (min. 70 % di cacao)
  • 200 g di panna, min. 30% di grassi
Guarnizione finale
  • 30 g di acqua in relazione al peso della pasta di zucchero
  • 50 g di codette di cioccolato
    50 g di codette di zucchero colorate

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 5.1 g
Kalorie 1188 kJ / 283 kcal
Tłuszcz 10.9 g
Błonnik 2.3 g
Węglowodany 40.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...