Trancetti al cioccolato ed arancia

Trancetti al cioccolato ed arancia

1.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
20 porzioni

Składniki

Biscotto al cioccolato
  • 70 g di cioccolato aromatizzato all'arancia, a pezzi
  • 160 g di burro + q.b. per imburrare la tortiera
  • 120 g di cioccolato fondente (min. 70 % di cacao) a pezzi
  • 300 g di zucchero
  • 3 uova
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • ½ cucchiaino di sale
  • 120 g di farina
Farcitura all'arancia
  • 1 arancia solo la scorza, senza la parte bianca
  • 110 g di zucchero semolato
  • 30 g di succo d'arancia (circa ½ arancia)
  • 20 g liquore all'arancia (e.g. Cointreau®)
  • 80 g di burro
  • 2 uova

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 5.8 g
Kalorie 1004 kJ / 239 kcal
Tłuszcz 9.6 g
Błonnik 1.8 g
Węglowodany 33.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...