Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscotto al cioccolato
- 70 g di cioccolato, aromatizzato all'arancia, a pezzi
- 160 g di burro + q.b. per imburrare la tortiera
- 120 g di cioccolato fondente (min. 70 % di cacao), a pezzi
- 300 g di zucchero
- 3 uova
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- ½ cucchiaino di sale
- 120 g di farina
Farcitura all'arancia
- 1 arancia, solo la scorza, senza la parte bianca
- 110 g di zucchero semolato
- 30 g di succo d'arancia (circa ½ arancia)
- 20 g liquore all'arancia (e.g. Cointreau®)
- 80 g di burro
- 2 uova
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1004 kJ / 239 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 33.1 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bistecca di collo di maiale con burro all’aglio e pomodoro
Keine Bewertungen
Preimpasto per pane
24h 30min
Biscotti secchi al cioccolato
1h 30min
Dolcetti di avena
Keine Bewertungen
Salsiccia con lenticchie e verdure
1h
Panini al müesli
Keine Bewertungen
Torta al cioccolato e caffè
4 godz. 30 min
Rotolo al quark e fragole
1h 30min
Torta soffice al cioccolato
1h 30min
Pastella per crêpes al cacao
1h
Torta Bicerin
30 Min
Crêpe
1 godz. 15 min