Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base della torta
- 120 g di burro, morbido
- 120 g di farina bianca istantanea
- 120 g di zucchero grezzo di canna
- 80 g di cocco secco, grattugiato
Ripieno di caramello
- 790 g di latte condensato
- 120 g di burro, morbido
- 100 g di golden syrup (sciroppo di zucchero)
Copertura
- 150 g di cioccolato fondente, a pezzi (3-4 cm)
- 20 g di burro, morbido
- sale grosso, per spolverizzare
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1203 kJ / 286 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glassa al burro
5min
Gelato al miele
Brak ocen
Mousse al cioccolato
3h 30min
Filetto alla Wellington natalizio
3h 30min
Burro
Brak ocen
Alberello di cioccolato
10 Std.
Torta speziata al cioccolato
Brak ocen
Fagottini di carne
3h
Budino proteico
6 Std. 35 Min
Torta salata al salame e formaggio
2 godz. 10 min
Torta estiva allo yogurt
5h 15min
Gelato alla vaniglia
12 godz.