Fleischpasteten

Fleischpasteten

4.8 6 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz.
30 Stücke

Składniki

Füllung
  • Butter
    30 g
  • Olivenöl, nativ
    20 g
  • Zwiebeln
    150 g
  • Karotten
    100 g
  • Rindsragout gewürfelt
    300 g
  • Sojasauce
    10 g
  • Weisswein
    20 g
  • Fleischbouillonextrakt
    ½ TL
    ½ Fleischbouillonwürfel (für 0,5 l)
  • Salz
    ½ TL
  • Milch
    100 g
  • Mehl und etwas mehr für die Arbeitsfläche
    40 g
Teig
  • Butter
    50 g
  • Bratbutter
    20 g
  • Wasser
    100 g
  • Mehl
    270 g
  • Salz
    ½ TL
  • Frittieröl

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 191 kcal / 800 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...