Pollo alla pechinese

Pollo alla pechinese

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 40 g di cipollotti con circa 3 cm di parte verde
  • 20 g di olio vergine di sesamo
  • 450 g di carote a pezzi
  • 130 g di acqua
  • 10 g di salsa di soia giapponese (o shoyu), tipo tamari
    10 g di salsa di soia
  • 600 g di petto di pollo a pezzi (circa 3 cm)
  • 200 g di funghi shiitake, freschi in quarti
  • 100 g di germogli di soia freschi
    100 g di germogli di soia, conservati
  • 10 g di zenzero fresco pelato e finemente affettato
  • 1 cucchiaino di pasta di curry rosso
    1 - 2 pizzichi di pepe di Cayenna, + q.b.
  • 150 g di vermicelli di riso fini

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 42.3 g
Kalorie 1824 kJ / 434 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 5.8 g
Węglowodany 42.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...