Chickpea soup (Revithia)

Chickpea soup (Revithia)

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 portions

Składniki

  • brown onions cut in halves
    150 g
  • olive oil
    50 g
  • dried chickpeas soaked overnight, rinsed and drained
    250 g
  • water
    1350 g
  • salt
    2 tsp
  • water chilled
    250 g
  • plain flour
    30 g
  • freshly squeezed lemon juice (approx. 1/2 lemon)
    20 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    2 sprigs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 12 g
Kalorie 1054 kJ / 251 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Może spodoba Ci się również...