Gluten-free Chocolate Cake with Nuts

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 slices

Składniki

Chocolate Cake
  • butter, unsalted to grease
  • egg, large (65-70 g)
    6
  • almonds, skin on
    100 g
  • walnut, shelled, halved
    100 g
  • hazelnuts, skin on
    100 g
  • cocoa powder (all types)
    45 g
  • sugar
    85 g
  • butter, unsalted softened
    140 g
Almond and Cocoa Cream
  • powdered sugar
    100 g
  • cocoa powder (all types)
    30 g
  • almond purée gluten-free
    45 g
    45 g hazelnut paste, pure, gluten-free
  • cream cheese in pieces
    100 g
  • nuts, whole, mixed to decorate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 slice

Białko 11.1 g
Kalorie 1734.9 kJ / 414.7 kcal
Tłuszcz 33.3 g
Błonnik 5.1 g
Węglowodany 24.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...