Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cipolle rosse, tagliate a metà
- 220 g di zucchero
- 125 g di aceto di vino rosso
- 185 g di acqua
- 4 rametti di rosmarino (circa 10 cm), solo gli aghi
- 1 stecca di cannella
- 10 grani di pepe nero
- 1 foglia di alloro secca
- ¼ di cucchiaino di noce moscata in polvere
- 340 g di mirtilli rossi, secchi
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 vasetto
- Kalorie
- 3922 kJ / 936 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 227 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 15.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marmellata con zucchero gelificante
30 min
Cake al limone sofficissimo
1ωρ. 30 λεπτ.
Torta di pane
1h 20min
Polenta ticinese
45 min
Insalata arcobaleno veloce
10min
Insalata di verdura e frutta
10min
Lemon Curd
1 Std.
Burro alle erbe aromatiche
5 Min
Corona dei Re Magi
2 godz. 15 min
Strudel di mele con salsa alla vaniglia
1h 20min
Torta di noci engadinese
1 Std. 15 Min
Treccia bernese
1h 45 min