Chutney di mirtilli e rosmarino
TM5 TM6

Chutney di mirtilli e rosmarino

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 150 g di cipolle rosse, tagliate a metà
  • 220 g di zucchero
  • 125 g di aceto di vino rosso
  • 185 g di acqua
  • 4 rametti di rosmarino (circa 10 cm), solo gli aghi
  • 1 stecca di cannella
  • 10 grani di pepe nero
  • 1 foglia di alloro secca
  • ¼ di cucchiaino di noce moscata in polvere
  • 340 g di mirtilli rossi, secchi
  • 2 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato

Wartości odżywcze
na 1 vasetto
Kalorie
3922 kJ / 936 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
227 g
Tłuszcz
3 g
Błonnik
15.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy