Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 150 g di farina
- 150 g di burro, ghiacciato, a pezzi
- 75 g di acqua fredda
Crema alla vaniglia con zafferano
- 2 fogli di gelatina (e una ciotola di acqua fredda)
- 250 g di latte
- 2 tuorli d'uovo
- 30 g di maizena
- 75 g di zucchero vanigliato
- 1 pizzico di zafferano in polvere (0,1 g)
- 250 g di panna con il 35% di grassi
Composta di mele
- 850 g di mele, sbucciate e tagliate a dadini
- 50 g di burro
- 2 g di agar agar (1 bustina)
- 30 g di zucchero di canna integrale
- 1 pizzico di zafferano in polvere (0,1 g)
- 50 g di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2734 kJ / 654 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 44.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta ticinese
45 Min
Salsa french dressing
20min
Crema Thermomix®
45 Min
Salsa olandese
Keine Bewertungen
Crêpes
1 Std. 15 Min
Cannelloni spinaci e ricotta
1 Std. 30 Min
Liquore al caffè
Keine Bewertungen
Focaccia con pomodori
40 min
Lasagne al forno
2 Std. 30 Min
Risotto allo zafferano di Mund
45 Min
Panna cotta
6ωρ. 10 λεπτ.
Spaghetti al ragù bianco di agnello
50 min