Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 克 油
- 2 瓣 蒜头 ,切片
- 2 片 姜 ,切丝
- 2 茶匙 豆瓣酱
- 1 支 葱 , 切沫
- 1 个 干辣椒,,一切三
- 400 克 螺蛳 , 割去尾部洗净
- 15 克 料酒
- 15 克 糖
- 2 茶匙 生抽
- 2 茶匙 老抽
- 1 小撮 白胡椒粉
- 30 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 834 kJ / 199.3 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Błonnik
- 1.7 g