Urządzenia i Akcesoria
Hefezupfbrot mit Zimt
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
30 Scheiben
Składniki
-
Zucker300 g
-
Zimtstange (ca. 6 cm)1 Stück
-
Milch375 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten750 g
-
Butter sehr weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten150 g
-
Salz¾ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
3 g
Kalorie
743 kJ /
178 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hefezopf
2 godz. 30 min
Rote-Grütze-Hefeswirl
3 godz. 20 min
Aprikosen-Schnecken
2 godz. 15 min
Hefezopf
3 godz.
Nuss-Striezel
1 godz. 30 min
Schoko-Wickel nach Stollen Art
2 godz. 10 min
Kanelboller
2 godz. 20 min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1 godz. 30 min
Zebra-Kuchen im Glas
40 min
Streuselstuten
2 godz. 25 min
Marzipan-Zimt-Striezel
2 godz.
Amerikaner
2 godz.