Hefezupfbrot mit Zimt
TM6 TM5

Hefezupfbrot mit Zimt

4.7 (327 ocen)

Składniki

  • 300 g Zucker
  • 1 Stück Zimtstange (ca. 6 cm)
  • 375 g Milch
  • 1 Würfel Hefe (40 g)
  • 750 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 150 g Butter, sehr weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
  • ¾ TL Salz

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
743 kJ / 178 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
29 g
Tłuszcz
5 g
Błonnik
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy