Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Zucker
- 1 Stück Zimtstange (ca. 6 cm)
- 375 g Milch
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 750 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 150 g Butter, sehr weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- ¾ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 743 kJ / 178 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Dänische Hefeknoten
1 Std. 30 Min
Magenbrot
9 godz. 50 min
Scones mit getrockneten Kirschen und Schokostückchen
40min
Quark-Hefe-Taler
2h 15min
Nuss-Striezel
1 Std. 30 Min
Apfelsemmel
40min
Schwäbische Pfitzauf
40min
Kopenhagen - Zimt-Zöpfe
2h 15min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1 Std. 30 Min
Rosinenbrötchen
2 Std. 30 Min
Schwäbische Flachswickel
45min
Zimt-Hefe-Muffins
2h