Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kruidige appeltjes
- 4 kookappels (bv. Boskoop, Bramley, Reine des Reinettes)
- 2 tl vanillesuiker, huisgemaakt
- 4 steranijsjes
- 4 snuifjes gemalen gember
- 4 hele kruidnagels
- 4 snuifjes kaneelpoeder
Thaise bouillon
- 150 g uien, gehalveerd
- 20 - 30 g verse gember, in dunne plakjes
- 1 verse chilipeper, zaadlijsten verwijderd
- 15 g olijfolie
- 800 g rauwe garnalen met kop en schaal, gepeld
- 1400 g water
- 40 g rijstazijn
- 30 g vissaus
- 2 hele kruidnagels
- 1 steranijs
- 3 snuifjes zout, pas aan naar smaak
- 3 snuifjes gemalen zwarte peper, pas aan naar smaak
- 80 g gedroogde Chinese eiernoedels
- 2 snuifjes wakame vlokken gedroogd (opcjonalnie)
- 100 g verse sojascheuten
- 15 verse korianderbladeren
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1242 kJ / 296 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Gembersoep met rode paprika
50 Min
Zeetong in granaatappelboter met pastinaak en anijs puree
Brak ocen
Manakeesh, Libanese gekruide flatbread
3h 20min
Quenelles met waterkerssaus
2h 45min
Indiase mosterd
Brak ocen
Brood van gierstmeel
2 Std. 35 Min
Romige erwtensoep
40 Min
Hazelnootbavarois
6h 40 min
Vegan mayonaise
Brak ocen
Chinese noedelsoep met paddenstoelenmengeling
35 Min
Rode bietensoep met kruidenknoedels
1 Std. 10 Min
Menu: Slasoep, zeebaars met waterkerssaus
Brak ocen