Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 顆 甜椒 (紅、黃皆可)
- 400 克 水
- 90 克 義大利米型麵
- 1 大匙 油
- 5 克 薑, 切碎
- 4 朵 乾香菇, 泡軟、切丁
- 35 克 紅蘿蔔, 切丁
- 100 克 高麗菜, 切丁
- 1 大匙 芝麻油
- 1 ½ 大匙 醬油膏
- 1 ½ 茶匙 鹽
- 1 茶匙 白胡椒粉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1190 kJ / 284 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 54.9 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Błonnik
- 5 g